Европейската комисия реши да започне производства за установяване на нарушение спрямо

...
Европейската комисия реши да започне производства за установяване на нарушение спрямо
Коментари Харесай

ЕК съди България за неспазване на правото на информация в наказателното производство |

Европейската комисия реши да стартира производства за определяне на нарушаване по отношение на България, Ирландия, Латвия и Португалия по отношение на правото на информация в наказателното произвеждане.

Според Комисията националните законодателства на тези страни не подхождат с разпоредбите на Европейски Съюз - Директива (EС) 2012/13. 

Директивата е част от правната рамка на Европейски Съюз за обективен развой. Тя подсигурява, че правата на обвинените и обвинените лица са предпазени в задоволителна степен. 

Също по този начин ЕК изпраща уведомителни писма до България за несъблюдение и до Германия за погрешно използване на новия формат на картите за позволение за престояване за жители на страни отвън Европейски Съюз

За да се предотвратят фалшификации, европейските условия бяха изменени през 2017 година С това бе въведен нов формат на карти за позволение за престояване с усъвършенствана сигурност посредством вграждане на биометрични данни.

От Европейска комисия прецизират, че България не издава новите позволения за престояване, които трябваше да бъдат въведени до 10 юли 2020 година

Страната ни и Германия имат два месеца, с цел да подхващат дейности. В противоположен случай Европейска комисия може да продължи с наказателна процедура.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР